עוסק פטור (עוסק פטור מגביית מע"מ)

שרותים במשרד
עקבו אחרינו
צור קשר

    מידע שעשוי לעניין אותך

    עוסק פטור

    תוכן:

    1.    מהו עוסק פטור ומהם יתרונותיו?

    2.    רשימת מסמכים לרישום עוסק פטור

    3.    כיצד אזרח זר יכול לפתוח עוסק פטור?

    4.    שלבים לרישום עוסק פטור ברשויות המדינה

    5.    כיצד לנהל חשבונות ולדווח לרשות המיסים?

    6.    אילו מיסים חלים על עצמאי במדינת ישראל?

    7.    מה ההבדל בין עוסק פטור לעוסק מורשה?

    8.    מדוע כדאי להפקיד את נושא הרישום של עוסק פטור בידי מומחים?

    1.    מהו עוסקפטור ומהם יתרונותיו?

    עוסק פטור הוא סוג של יזמות פרטית והדרך החוקית הפשוטה ביותר לניהול עוסק קטן. הוא מתאים בצורה מושלמת לאנשים שמתכננים לעבוד מול לקוחות פרטיים. היתרון העיקרי של עוסק פטור הוא פטור ממע"מ.

    גם הקונה וגם המוכר נהנים מעוסק פטור, מכיוון שבעל העוסק לא צריך להוסיף מע"מ למחיר המוצר או השירות וכתוצאה מכך הוא יכול להוריד את העלות מבלי לפגוע ברווח הסופי. כמו כן, ההתנהלות של המוכר היא הרבה יותר פשוטה: כל מה שעליו לעשות זה רק להוציא לקונה קבלה ידנית ופעם בשנה להגיש הצהרת מס. יתרון משמעותי נוסף הוא החזר של מע"מ מכל קניה אשר בוצעה לצרכי פעילות של העוסק. סכום ההחזר נקבע בעת חישוב של המס השנתי ומתקזז מגבוהו,

    אך קחו בחשבון גם את מחזור הכספים הצפוי. חשוב להבין כי לעוסק פטור יש תקרת הכנסות. תקרה זו מתעדכנת מחדש בתחילת כל שנה קלנדרית. למשל, בשנת 2021 תקרת ההכנסה עומדת על 99,893 שקלים. במידה ופתחתם עוסק פטור אך עברתם את התקרת ההכנסות, צרו קשר איתנו. רואי החשבון של חברת "משרד רואה חשבון קושנר" יעזרו לכם למצוא פתרון חוקי לבעיה זו. כמו כן, ודאו כי סוג הפעילות שלכם מתאימה לעוסק פטור, מכיוון שחלק מהמקצועות, כגון רופאים, וטרינרים, אדריכלים, טכנאים, רואי חשבון, פסיכולוגים, שמאים, מתווכי נדל"ן אינם רשאים לעבוד תחת קטגוריה זו.

     לבעל עוסק מתחיל קשה להעריך את כל המורכבות שעומדת מאחורי תהליך רישום נכון של עוסק פטור בארץ. פנו לחברת "משרד רואה חשבון קושנר" ואנו נעזור לכם. אנו נעשה ניתוח אנליטי של העוסק העתידי שלכם ונעשה ערכה האם כדאי לכם להירשם כעוסק פטור או לבחור סוג רישום אחר. נכין את כל המסמכים הדרושים לצורך רישום העוסק ברשויות המדינה. נלווה אותכם בביקורכם בכל המוסדות וכך נחסוך לכם זמן ועצבים. נבנה אסטרטגיה עוסקית להתחלה מנצחת וקידום העתידי של החברה שלכם. נעזור באופן פרטני לקבל הלוואה בריבית מועדפת בסיוע המדינה. ניקח על עצמנו את נושא הנהלת החשבונות והגשת הצהרת המס השנתית.

    2. רשימת מסמכים לרישום עוסק פטור:

    1) העתק תעודת זהות

    2) העתק הסכם השכירות של השטח בו נמצא העוסק

    3) הצהרה בכתב במידה ואתם מתכננים לעבוד מהבית

    4) טופס הזמנה של המוצר או השירות שלכם המאשר את תחילת הפעילות המסחרית. קבלות בגין רכישת ציוד, סחורה או חומרי גלם.

    3.  כיצד אזרח זר יכול לפתוח עוסק פטור?

    ללא אזרחות ישראלית לא ניתן לפתוח עוסק פטור. מותר לחרוג מחוק זה רק במקרה אחד: אם אתם נשואים לאזרח ישראלי ונמצאים בתהליך קבלת אזרחות באמצעות לגליזציה של נישואים בהליך מדורג. אבל גם אז עוסק פטור יהיה רשום כעוסק משותף של אזרח זר ואזרח ישראלי. אזרח ישראלי במקרה זה נחשב לערב ורכושו משמש כערבות למדינה. כאשר תושב חוץ יסיים את ההליך המדורג של קבלת אזרחות ויקבל תעודת זהות ישראלית, הוא רשאי לרשום עוסק מורשה על שמו.

    4.  שלבים לרישום עוסק פטור ברשויות המדינה

    1) מע"מ. למרות שסוג עוסק זה פטור מתשלום מע"מ, זו תהיה התחנה הראשונה שלכם ברשימת הרשויות שתצטרכו לבקר. במע"מ תקבלו תעודה ומספר רישום של עוסק פטור.

    2) מס הכנסה. במוסד זה על בעעוסקל העוסק למלא מספר טפסים מורכבים. בעזרת רואי החשבון שלנו תוכלו לעשות זאת מפעם הראשונה ולהימנע מטעיות. כמו כן, רואה חשבון יסייע לבחור את שיעור המס המשתלם ביותר, לשמור על התקציב ההתחלתי ולבחור סוג הנהלת החשבונות.

    3) ביטוח לאומי. בביטוח לאומי אתם מקבלים תנאים סוציאליים, להם זכאים העצמאיים, כגון פנסיה, קצבת נכות, קצבה בגין אובדן כושר עבודה, חופשת מחלה.

    5.  כיצד לנהל חשבונות ולדווח לרשות המיסים?

    לכל פעילות עוסקית יש דרישות דיווח משלה. להלן הסוגים הנפוצים ביותר של ספרי חשבונות:

    • ספר רישום רווחים. רוב הסוגים של עוסק פטור יכולים להשתמש במסמך משולב שמהווה גם דרישת תשלום וגם קבלה. את הקבלה המקורית יש לתת ללקוח, העתק אחד מצפרים לספר רישום רווחים והעתק נוסף לספר תיעוד חיצוני. אל תשכחו להוציא קבלה לאחר כל עוסקה. רשות המיסים עוקבת בקפדנות רבה אחרי העניין הזה ומטילה קנסות כבדים על הפרת כללים אלה.
    • ספר תיעוד חיצוני. כאן נמצאת כל הניירת הקשורה להוצאות של העוסק והתשלומים לספקים.
    • ספר תקבולים ותשלומים. את ספר זה ניתן להחליף בתוכנת מחשב אשר אושרה לשימוש על ידי רשות המיסים, בדיוק מהסיבה הזאת קובץ Excel לא יתאים במקרה הזה. כאן רושמים את כל תנועות ההון: כמה כסף קיבלתם, כמה הוצאתם, תחזיות פיננסיות.
    • ספר הזמנות. לא כולם צריכים אותו.

    אם יש לכם עוסק אך אין הכנסות, אתם עדיין חייבים בתשלמים וניכויים:

    • אחת לחודש – לביטוח לאומים
    • אחת לחודשיים – למס הכנסה
    • אחת לשנה – הגשת הצהרת מס שנתית למס הכנסה ולמע"מ
    • על פי הדרישות של מע"מ אחת ל-3-5 שנים על החברה להגיש דו"ח כספי

    אילו מיסים חלים על עצמאי במדינת ישראל?

    מערכת המיסוי בישראל גמישה למדי. רישום נכון של שיעור המס בעזרת רואי החשבון שלנו תעזור לכם לחסוך כסף וכן לקבל החזר מס.

    1.    מס חברות

    מס זה נקבע על ידי אגף מס הכנסה ברשות המסים בשלב רישום של העוסק. שיעור המס מחושב בשיטה פרוגרסיבית ונע בין 10% ל-50%. בעתיד שיעור המס התחלתי עשוי להשתנות. גובה התשלום תלויה בתחזית של המומחה בגין ההכנסה הצפויה ובסוג הפעילות של החברה. כל חודשיים עליכם להפריש את התשלומים האלה בתור במקדמה ובסוף שנה עושים חישוב חדש של סכום זה על סמך דו"ח שנתי.

    2.   דמי ביטוח

    שיעור דמי הביטוח נקבע גם הוא על פי התחזית עבור העוסק שלכם ונע בין 3.5% ל-17.5%. בסוף שנה, ביטוח לאומי מסכם את הפעילות שלכם ואז מבצע החזר במידה ושילמתם יותר ממה שנדרש או מודיע לכם על צורך בתוספת תשלום.

    1. מס ערך מוסף

    לאחר רישום עוסק פטור, אתם מקבלים פטור מתשלום מע"מ. יחד עם זאת, באופן אוטומטי נשללת מכם זכות לקבלת החזר של מס זה. אבל במידה ומחזור הכספים יעלה על 99,893 ש"ח, עליכם לרשום את החברה שלכם כעוסק מורשה. עוסק מורשה רשאי לבצע עוסקאות גדולות ומשלם עליהן מע"מ אך הוא יכול גם להגיש בקשה להחזר של מס תשומות.

    אל תחששו מכך שתשלמו יותר מיסים. כסף זה לא יישאר בכיס של רשות המיסים. להיפך, בסוף שנה תקבלו החזר של היתרה ועוד תתווסף על כך ריבית גבוהה. לכן, אתם רק מרוויחים מזה.

     7. מה ההבדל בין עוסק פטור לעוסק מורשה?

    ריכזנו עבורכם טבלה אשר מציגה בצורה ברורה את כל ההבדלים בין עוסק פטור לעוסק מורשה:

    • עוסק פטור
    • עוסק מורשה
    • הבדלים חשובים

    1.    לא משלם מע"מ

    2.    אך גם לא מקבל החזר מע"מ

    מתנהל מול לקוחות פרטיים

    1.    מע"ם מתווסף למחיר הסופי של המוצר או השירות

    2.    עם זאת, מקבל החזר מס תשומות עבור ההוצאות

    תנאי רישום

    1.    קיימת תקרת הכנסות, אשר עשויה להשתנות מדי שנה (נכון לשנת 2021 היא עומדת על 99,893)

    2.    חלק מסוגי הפעילויות אינם ניתנים לרישום כעוסק פטור (כגון רופאים, פסיכולוגים, וטרינרים)

    1.    אין תקרת ההכנסות

    2.    עוסק מורשה רשאי לנהל כל סוג של פעילות עוסקית

    יתרונות

    ניתן להפחית מהמחיר הסופי של השירות מכיוון שאין צורך להוסיף למחיר זה מע"מ

    ניתן לקבל החזר מס תשומות עבור כל ההוצאות שנעשו מול ישויות משפטיות אחרות

    מיסים והצהרות

    • אחת לחודש – לביטוח לאומי
    • אחת לחודשיים – תשלום מקדמה למס הכנסה
    • אחת לשנה – הגשת הצהרת מס שנתית למס הכנסה ולמע"מ
    • על פי הדרישות של מע"מ אחת ל-3-5 שנים על החברה להגיש דו"ח כספי
    • אחת לחודש – לביטוח לאומים
    • פעם-פעמיים בחודשיים – תשלום מע"מ
    • פעם-פעמיים בחודשיים – תשלום מקדמה למס הכנסה
    • אחת לשנה – הגשת הצהרת מס לרשות המיסים (מס הכנסה)
    • על פי הדרישות של מע"מ אחת ל-3-5 שנים על החברה להגיש דו"ח כספי

    * תדירות התשלומים נקבעת באופן אינדיבידואלי בהתאם למחזור הכספים של החברה 

    • שינוי סטטוס
    • שינוי סטטוס מעוסק פטעוסקור לעוסק מורשה הוא תהליך פשוט
    • שינוי סטטוס מעוסק מורשה לעוסק פטור הוא תהליך ארוך מייגע

    8. מדוע כדאי להפקיד את נושא הרישום של עוסק פטור בידי מומחים?

    1. להבין לעומק את נושא סוגי הישויות המשפטיות. בתחילת כתבה זו כבר ציינו כי לעוסק פטור קיימות מגבלות ברישום. אם הינכם עורכי דין, שמאים, פסיכולוגים וכו' אז אתם רשאים לפתוח אך ורק עוסק מורשה. המומחים של חברת "משרד רואה חשבון קושנר" מכירים את כל המקצועות להם מותר לפתוח עוסק פטור. כמו כן, הם יכולים לחשב את ההכנסה המשוערת ולהבין האם לא תחרגו מהסכום של 99,893 שקלים (נכון לשנת 2021), אחרת תצטרכו לשנות את הסטטוס של החברה שלכם מעוסק פטור לעוסק מורשה. ללא ייעוץ מקצועי, אתם עלולים לבזבז הרבה זמן ומאמצים ברשויות המדינה למיניהן.

    2. חישוב כדאיות. עוסק פטור יתאים לכם בצורה מושלמת במידה והלקוחות שלכם הם אנשים פרטיים. אך אם הינכם מתכננים לעבוד מול ישויות משפטיות אחרות, אין טעם לפתוח עוסקפטור. רואה חשבון של חברת "משרד רואה חשבון קושנר" יבצע ניתוח מעמיק של העוסק שלכם, יבנה עבורכם אסטרטגיה עוסקית וייתן המלצות מותאמות אישית.

    3. זמן וטעויות. למלא בצורה נכונה את כל הטפסים בעת רישום העוסק ברשות המיסים מפעם הראשונה היא משימה כמעט בלתי אפשרית. לשם כך, צריך להכיר את כל הפרטים הקטנים, עליהם לא תוכלו ללמוד מהאינטרנט. רואי החשבון המנוסים שלנו ילוו אותכם בכל הרשויות הנדרשות ויחסכו לכם זמן ועצבים.

    הפכו את החיים שלכם לפשוטים יותר, צרו קשר עם חברת "משרד רואה חשבון קושנר". אנו נסייע לכם להחליט על סוג הישות המשפטית, להכין את כל המסמכים הדרושים ולרשום את העוסק שלכם ברשוית המדינה כבר בביקור הראשון. רואה החשבון של חברת "משרד רואה חשבון קושנר" לא רק ימלא עבורכם את הטפסים, אלה גם יבצע בדיקה מקיפה לחברה שלכם ויציע דרכים לקידום העוסק וקבלת הטבות שונות. אל תתלבטו, הזמינו כבר עכשיו ליווי בתהליך רישום של עוסק פטור בחברת "משרד רואה חשבון קושנר" והבטיחו לחברה שלכם עתיד משגשג ותחילת פעילות ללא טעויות.

    кнопка вверх
    צרו איתנו קשר